Wist je dat...

-Er twee uilen waren die Hedwig speelden ; eerst een mannetje en later een vrouwtje ?   -De kat van Professor Anderling speelt weggelopen was van de set en pas twee dagen later weer opdook ?-Richard Griffiths, die oom Herman speelt, op dezelfde dag jarig is als Harry Potter ?   -De boeken van Harry Potter zijn al in meer dan 35 talen vertaald!  

-In het Latijn betekend severus (van Severus Sneep): streng!
-Voor de vliegende auto, uit Harry Potter en de geheime kamer, vond Rowling inspiratie bij een jeugdvriend. Die had zo'n auto. Maar die kon natuurlijk niet vliegen!
-Joanne Rowling is nu al een van de rijkste mensen van Groot Brittannië.
  

-Nog een naambetekenis: Albus (van Albus Perkamentus) betekent wit.  

-Volgens J.K. Rowling lijkt Hermelien erg op haar toen zij klein was.  

-de acteur die de rol van Perkamentus vertolkt in de eerste en tweede film (die inmiddels al een paar jaar geleden overleden is, wat ik erg jammer vind, want hij was, vind ik, de 'echte' Perkamentus) ook zingt? Ja, Richard Harris heeft een liedje gezongen: MacArthur Park. Maar hij was niet echt een zanger van beroep.  

-De naam van Remus Lupos gaat ook terug op de mythologie. Remus is de broer van Romulus, de stichter van Rome. Remus en Romulus zijn volgens de mythe opgevoed door een wolf, en Lupos is Latijn voor wolf.  

-De naam Griffoendor betekent ‘gouden griffioen’. Het laatste deel van het woord Griffoendor is ‘or’. Dat is een Frans woord voor goud. En het eerste deel: Griffoen is een naam voor het dier dat half leeuw is en half arend. Vandaar de leeuw als symbool van de afdeling.